REINHELPT

REINHELPT is de online leeromgeving voor vrijwilligers en mantelzorgers in de ouderenzorg.
 
Het aantal ouderen neemt toe en zij blijven langer thuis wonen. Om dit te kunnen blijven managen, kan de zorg kan niet meer zonder de hulp en ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers. Hun rol wordt  steeds belangrijker en er wordt meer van ze verwacht. Om deze groep op weg te helpen in deze ondersteunende rol, biedt REINHELPT een leeromgeving met filmpjes, korte online trainingen en praktische tips die snel en makkelijk toegang geven tot kennis en praktische informatie over zorg gerelateerde handelingen en vaardigheden. Hierdoor zijn vrijwilligers en mantelzorgers in staat (nog beter) goede en veilige zorg te kunnen geven.
 
Informatiefilm
In anderhalf minuut vertellen we wat REINHELPT is en waar REINHELPT voor staat:
 
Aanbod
Het aanbod bestaat uit de volgende onderwerpen:
 
  • Ziektebeelden
  • Persoonlijke verzorging
  • Vallen en opstaan
  • Lopen en bewegen
  • Toiletgang
  • Eten en drinken
  • Hygiëne
  • Steunkousen
  • Leven en dood

Voor wie?
REINHELPT is toegankelijk voor alle vvt-organisaties. Organisaties betalen een vast bedrag per jaar, waarmee hun vrijwilligers en mantelzorgers onbeperkt gebruik kunnen maken van REINHELPT. De dienstverlening wordt in de toekomst uitgebreid met onder andere maatwerkprogramma’s, waarbij zowel de formele als de informele zorgverleners worden meegenomen in de ontwikkelingen in de ouderenzorg en de nieuwe vorm van samenwerking met elkaar.

Deze organisaties zijn al aan de slag met REINHELPT:
 


Edwin Kalbfleisch, bestuurslid van Stichting REIN en voormalig bestuurder bij Topaz zegt over hun deelname:

“Als ouderenorganisaties merken we de groeiende behoefte aan basale zorgkennis en expertise bij onze vrijwilligers en mantelzorgers. We hebben goed gekeken naar hoe we deze groep op een laagdrempelige manier kunnen ondersteunen in hun belangrijke taak. Deze groep vraagt om andere leeroplossingen dan een leerplatform als REIN biedt aan (vaste) medewerkers. Het aanbod moet eenvoudig, compact en praktisch zijn, met ruimte voor verdieping. We zijn blij dat we met REINHELPT onze vrijwilligers en mantelzorgers een unieke manier kunnen bieden om hun kennis te verbreden en zich te ontwikkelen.” 

Meer informatie over REINHELPT is te vinden op www.reinhelpt.nl.   
 
Of neem contact op!
Benieuwd wat REINHELPT voor uw organisatie kan betekenen? We gaan graag in gesprek. Mail ons via info@ikbenrein.nl  of neem rechtstreeks contact op met Esme Salomons: esme@ikbenrein.nl.

Eerste ervaringen
REINHELPT wordt sinds juli 2023 aan zorgorganisaties aangeboden. De klanten van het eerste uur zijn erg positief en delen graag hun ervaringen:

“Met de komst van REINHELPT gebeurt er iets in de organisatie. Het belang van informele zorg wordt onderstreept en het helpt ons om de informele zorg op de kaart te zetten.” 

“REINHELPT is een cadeautje voor onze vrijwilligers!” 

REINHELPT helpt de vrijwilligers en mantelzorgers die kennis of informatie nodig hebben. Het is echt voor hen.” 

“Met REINHELPT geven wij vrijwilligers het gevoel dat ze belangrijk zijn voor ons, dat er aan ze gedacht wordt.”

Wil jij op de hoogte blijven van REIN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven