Communicatiestijl

Communicatiestijl
Welke kleur ben jij?

In 6 minuten inzicht in je eigen communicatiestijl

Waarom botst de samenwerking met de ene collega regelmatig, terwijl de communicatie met de ander zo soepel verloopt? In de boekenkast is een kleine test toegevoegd om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke manier van communiceren. Je krijgt 22 woorden die je op volgorde moet zetten, welke het beste jou omschrijven en welke het minste bij je passen. 

Resultaat
Na het invullen van de test zie je direct welke communicatiestijl jouw voorkeur heeft en wat dat inhoud. Welke kwaliteiten jij hebt en hoe jij graag communiceert. Ook staan er in het rapport tips in hoe je kan communiceren met mensen met een andere voorkeursstijl.

Volgende stap
Nu je inzicht hebt in jouw persoonlijke manier van communiceren, is het natuurlijk ook interessant om te weten wat de communicatiestijl van je collega is. Lijkt die communicatiestijl op die van jou of juist helemaal niet? Bespreek eens jullie stijlen met elkaar.
Er staan ook verschillende tools uitgewerkt:

Work-out
Wanneer je de test hebt gedaan en je rapport hebt gelezen, staat er ook een work-out uitgewerkt om met je team in gesprek te gaan over jullie verschillende communicatiestijlen.

Reflectiekaart
Wil je wat langer bij je DISC rapport stilstaan en aan de slag met de resultaten? In de reflectiekaart staan mooie vragen om je te helpen om de resultaten uit je DISC rapport eens goed te doorleven.

Leidinggevende/ teamcoach
Ben je leidinggevende/ teamcoach en wil je op een andere manier met je collega in gesprek over haar ontwikkeling? In de gespreksstarter staan tips voor jou over hoe je het gesprek kan voeren en per kleur verdiepende vragen om je collega echt na te laten denken over har ontwikkeling. Er staan ook tips in om tot actiepunten te komen.

Ben je benieuwd geworden welke kleur jij bent? Doe dan de test en klik op de boekenkast in de woonkamer van REIN.

Wil jij op de hoogte blijven van REIN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven