REIN Cafe

Over welk thema wil jij praten?
We organiseren een aantal keren per jaar het REIN Café, dit zijn (online) ontmoetingen voor zorgprofessionals om met en van elkaar te leren. Aanmelden voor het REIN Café is vanaf nu mogelijk voor de volgende onderwerpen:

Donderdag 16 februari 2023 | 15.30 – 17.00 uur
Laten we Welzijn!
“Mijn werkdag is goed als ik een glimlach op alle gezichten van de bewoners heb gezien, dan weet ik dat het goed met hen gaat”. Maar is dat zo? Of kan het welzijn ook optimaal zijn als er een dag niet gelachen is? Wat is welzijn eigenlijk? Volgens het Dikke van Dale is het een toestand waarbij je je prettig voelt, zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Precies hier gaat positieve gezondheid over. Alles is welzijn. Het is voor iedereen anders. En afhankelijk van zijn/haar staat van zijn. 
 
In samenwerking met Quarijn en Edelweiss organiseren wij het REIN Cafe “Alles is Welzijn”. Haal inspiratie en tips uit gesprekken met een adviseur welzijn, activiteitenbegeleidster, massagetherapeut, muziektherapeut en anderen. Vanuit verschillende invalshoeken en ervaringen leren we over welzijn en wat er vooral belangrijk is in het contact met de cliënt. Zien we je 16 februari van 15.30-17.00 uur?  

Donderdag 13 april | 15.30 – 17.00 uur
Unieke talenten vinden en verbinden voor leidinggevenden

Ben jij leidinggevende of teamcoach en wil je meer weten over de Talentenscan? Wil jij uitleg en tips over hoe de deze Talentenscan in jouw team (nog beter) kunt benutten?
Via REIN kan iedereen een talentenscan maken. Aan de hand van 170 vragen krijgt de medewerker inzicht in de persoonlijke talenten. Inzicht in de talenten in jouw team kan van grote waarde zijn voor de samenwerking en voor ieders persoonlijke ontwikkeling. 

Dit REIN Cafe is voor alle leidinggevenden en teamcoaches die Talentenscan willen gebruiken in het team of voor het voeren van een ontwikkelgesprekken. In dit REIN Cafe leer je:

  • Meer over de achtergrond van de REIN Talentenscan
  • Over de relatie tussen talenten en vaardigheden van mensen
  • De wijze waarop je de talentenscan kunt gebruiken in teams en ontwikkelgesprekken

Neem deel aan het REIN café op donderdag 13 april om 15.30 uur.
Onze partner Team in Balans geeft een interactieve online workshop van 1,5 uur.

Donderdag 1 juni 2023 | 15.30 – 17.00 uur
Werkbegeleiding (feedback)

Er is een groot personeelstekort en de vraag naar zorg zal alleen maar toenemen. Het opleiden van voldoende medewerkers voor nu en in de toekomst die over de juiste kwalificaties beschikken is daarom essentieel. De rol van werkbegeleider is hierin onmisbaar. Maar hoe zorg je ervoor dat leerlingen zich prettig voelen op de werkvloer en zich zo goed mogelijk ontwikkelen? Hoe zorg je als werkbegeleider dat je alle ballen in de lucht houdt? En hoe zorg je dat je genoeg contact hebt met de leerling?

In dit Rein café gaan we interactief met elkaar in gesprek. Je zal geïnspireerd worden door ervaringen van werkbegeleiders uit het REIN netwerk en we delen de 10 tips en valkuilen voor het begeleiden van leerlingen. Zien we je in het REIN café?

TIP!
Op REIN vind je ook diverse online trainingen op het gebied van werkbegeleiding en welzijn.

Voorgaande REIN Cafés hadden als thema:

  • Wet zorg & dwang
  • Palliatieve zorg. Over dit onderwerp lees je ook het blog ‘Palliatieve zorg gaat vooral over elkaar leren waarderen’. lees hier het blog >

Ja, ik meld mij aan voor het REIN Café!

Het REIN Café is alleen beschikbaar voor medewerkers van de deelnemende organisaties en REIN ZZP deelnemers. Bij aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail en circa een week voorafgaand aan het café ontvang je van ons een Zoomlink waarmee je kan deelnemen.

Wil jij op de hoogte blijven van REIN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven