De Week van REIN bij Warande

De Week van REIN bij Warande

Elke dag een thema van REIN centraal. Dat heeft Warande in januari gedaan tijdens de Week van REIN. Karla Rebel en Anouk Enkelaar van de afdeling Mens & Ontwikkeling van Warande hebben de Week van REIN georganiseerd.

Warande heeft zeven vestigingen in Houten en op de Utrechtse Heuvelrug. Er werken zo’n 1200 mensen. Karla: “In het kader van goede voornemens hebben we de maand januari elke week aandacht gevraagd voor goede voornemens op het gebied van leren en ontwikkelen. Naast bewegen, gezonder eten is leren en jezelf (blijven) ontwikkelen ook een heel belangrijk levensthema vinden we. We hebben in januari ook aandacht besteed aan digivaardigheden en e-health. En in de week van 13 tot en met 17 januari hebben we REIN centraal gesteld.”

Elke dag aandacht voor REIN
“Er zit zoveel in REIN. Om dat goed onder de aandacht van onze medewerkers te brengen, hebben we in één week elke dag een ander onderdeel van REIN centraal gesteld. We hebben de Week van REIN als volgt ingedeeld:

Maandag Kennismaken met REIN
Dinsdag Ontdek je talent
Woensdag Ik en mijn team: aan de slag met de REIN spellendoos
Donderdag De digitale assistent AskMe: hulp van REIN op je werkplek
Vrijdag Ik en mijn cliënt

 

“We hebben elke dag op ons intranet, Warandeplein, berichtjes geplaatst over REIN, bijvoorbeeld een handleiding over hoe je kunt inloggen. Ook hebben we muismatten van REIN uitgedeeld en de poppen van REIN bij de ingangen van de vestigingen neergezet. Daarnaast hebben we posters opgehangen en de ansichtkaarten van REIN ingezet. Op dinsdag, toen “Ontdek je talent” als onderdeel van REIN centraal stond, hebben we de werkwijze van het prikbord op www.ikbenrein.nl uitgelegd op ons intranet. De talentenscan en het persoonlijke ontwikkelplan die je kunt vinden op het prikbord, hebben we uitgelicht. En op woensdag hebben we enkele spellen uit de spellendoos van REIN in de spotlights gezet en toegelicht.”

Voorbeeldrol
Onze afdeling Mens & Ontwikkeling, waar kwaliteit, communicatie, HR en opleiden onder vallen, heeft een voorbeeldrol. Daarom gaan wij met z’n allen, dat zijn 20 collega’s, de komende periode een onderdeel of spel doen van REIN en onze eigen ervaringen delen met de rest van de organisatie.”

Hoe verder?
REIN is dus goed op de kaart gezet bij Warande. Hoe nu verder? Karla: “We proberen REIN aan te laten sluiten bij de actualiteit op het gebied van leren en ontwikkelen. En zoveel mogelijk een directe koppeling te leggen tussen REIN en leertrajecten die gaan starten.”

Tip
Tot slot heeft Karla nog een tip voor organisaties die met REIN aan de slag willen. “Zorg dat je een link legt met wat er al gebeurt in de organisatie. Zo kan REIN helpen bij het voeren van een goed gesprek, een heel belangrijk thema dat speelt in vrijwel iedere organisatie. Leren wordt via REIN op een leuke manier aangeboden. Maak daar gebruik van.”

REIN Talent Workshop

Meer inzicht krijgen in wat je talenten zijn? Op zoek naar handvatten om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Voor alle gebruikers van REIN stellen we deze talentworkshop GRATIS beschikbaar!

Wil jij op de hoogte blijven van REIN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven