REIN bij QuaRijn

REIN bij QuaRijn

QuaRijn ging op 9 september van start met REIN. Mirna Noorlander, projectmanager, en Martin Falkenberg, bewegingsagoog, vormen het implementatieteam van REIN bij QuaRijn. Mirna vertelt: “Project REIN gebruiken we in onze organisatie om te werken aan doorontwikkeling van onze teams en we geven zo inhoud aan persoonsgerichte zorg. REIN helpt medewerkers met hun persoonlijke en professionele groei én om elkaar en de bewoners écht te leren kennen.”

Over de start vertelt Mirna: “In de zomermaanden hebben we op ons intranet al regelmatig aankondigingen gedaan over REIN zodat iedereen wist dat we van start gingen. Vanaf 9 september hebben we intensiever gecommuniceerd via het intranet en een speciale nieuwsbrief over REIN. De spellendoos en de poppen van REIN hebben Martin en ik persoonlijk aan alle teams overhandigd, met uitleg over wat je kunt met REIN. Daarnaast heeft elke teammanager en kwaliteitsverpleegkundige in onze organisatie de REINtraining gevolgd of is naar het REINfestijn geweest.”

REIN sluit aan bij dagelijks werk
Martin vult aan: “We merken dat vrijwel iedereen enthousiast is over het aanbod op REIN en hoe het eruit ziet. Het is belangrijk voor ons om te kijken hoe REIN concreet aansluit en ondersteunt bij ons dagelijks werk. Bij QuaRijn is persoonsgerichte zorg een belangrijk thema. We hebben REIN bijvoorbeeld gekoppeld aan de kaderbrief 2020 waarin dit speerpunt is benoemd. We volgen hoeveel modules op persoonsgerichte zorg op platform REIN zijn gemaakt door onze mensen. Daarnaast slaat de Talentenscan op het prikbord onder ‘Ik en mijn talent’ goed aan merken we.”

“Het mooiste aan REIN is dat het bij veel organisaties een plek gaat krijgen. Nieuwe medewerkers, die bij andere organisaties vandaan komen, weten van het bestaan. REIN is herkenbaar en voor iedereen. Doordat REIN praktijkgericht is, is het voor veel medewerkers geschikt. Door de REIN materialen persoonlijk over te dragen hebben we veel medewerkers extra enthousiast gemaakt. Dit komt omdat REIN er uitdagend en leuk uitziet. Wie wil er nou niet tijdens het werk een spelletje doen?! Alleen zijn de REIN spellen niet alleen voor fun, maar ook om beter samen te werken.

Tip
Op de vraag of ze nog een tip hebben voor andere organisaties, antwoordt Mirna: “Zorg dat REIN aansluit bij waar je als organisatie en als teams al mee bezig bent. Zo voorkom je dat medewerkers het aanbod op REIN als extra werk of een extra taak zien.“

REIN Talent Workshop

Meer inzicht krijgen in wat je talenten zijn? Op zoek naar handvatten om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Voor alle gebruikers van REIN stellen we deze talentworkshop GRATIS beschikbaar!

Wil jij op de hoogte blijven van REIN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven