Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Jouw REINprofiel kun je vinden door te klikken op het kastje met de televisie en fotolijstjes. Controleer hier je gegevens of pas ze aan.

REIN bereik je door een e-mail te sturen naar info@ikbenrein.nl.

De iconen of symbolen geven aan over welk het thema de training of module gaat:

staat voor Ik en mijn talent, ofwel persoonlijke ontwikkeling

staat voor Ik en mijn cliënt, ofwel persoonsgerichte zorg

staat voor Ik en mijn team, ofwel teamontwikkeling

Als je zo’n icoon of symbool ergens anders tegen komt, weet je dat deze activiteit bij een thema hoort.

Technische vragen

REIN maakt gebruik van pop-ups. Op de iPhone en iPad staat de pop-up blocker standaard aan. Je kunt dit oplossen met de volgende stappen:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Klik op Safari
  3. Zet de knop ‘Blokkeer pop-ups’ uit.

Het is mogelijk dat jouw computer geen geluid ondersteunt of toestaat. Dit kan te maken hebben met de richtlijnen in jouw organisatie.
Het kan ook mogelijk zijn dat het geluid van je computer het wel doet, maar niet aan staat. Dat los je als volgt op:

  1. Klik op het onderste balkje in je scherm op het symbool voor luidspreker
  2. Schuif de stand van de luidspreker naar rechts (= harder)
    TIP1: gebruik oortjes om collega’s niet te storen
    TIP2: gebruik je laptop, smartphone of tablet om de filmpjes te bekijken.

REIN werkt goed op niet al te verouderde computers, tablets en smartphones. Op oudere apparaten werken de laatste versies van besturingssystemen en internetbrowsers niet meer. Met een internetbrowser kan je op je computer of apparaat op het internet surfen. Voorbeelden zijn Internet Explorer, Google Chrome en Safari.

REIN werkt het beste op de volgende internetbrowsers:
• Google Chrome
• Safari (Apple)
• Samsung Internet
• Firefox
• Microsoft Edge
• IE: Internet Explorer (de laatste of een na laatste versie)*

*Het kan zijn dat bij IE de weergave van het platform REIN niet optimaal is. Soms kan dit worden verholpen door de website toe te voegen aan de compatibiliteitsweergavelijst op je computer.

Een website toevoegen aan de compatibiliteitsweergavelijst:

  1. Open Internet Explorer, klik op Extra en selecteer vervolgens Instellingen voor compatibiliteitsweergave.
  2. Typ onder Deze website toevoegen de URL in van REIN (www.ikbenrein.nl) en klik vervolgens op Toevoegen.

Is dit niet de oplossing, installeer dan Google Chrome als internetbrowser. Of open www.ikbenrein.nl op je smartphone of tablet.

Single Sign On (ook wel SSO) betekent “eenmalig inloggen”. Je komt vanuit het netwerk van de organisatie rechtstreeks op het platform van REIN. Voor sommige organisaties is registreren of inloggen dan niet meer nodig. Jouw organisatie heeft geregeld dat jij makkelijk toegang hebt tot REIN en jouw gegevens bij REIN bekend zijn.

Let op: automatisch inloggen werkt alleen als je op een computer van je organisatie werkt of op een andere plek inlogt op de ICT-omgeving van je werk. Anders kun je altijd inloggen op de startpagina van REIN met je inloggegevens. Deze zijn hetzelfde als je inloggegevens op je werkplek, dus je werkmailadres en het wachtwoord dat hier bij hoort.

REIN en AskMe maken gebruik van pop-ups. Op de iPhone en iPad staat de pop-up blocker standaard aan. Je kunt dit oplossen met de volgende stappen:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Klik op Safari
  3. Zet de knop ‘Blokkeer pop-ups’ uit

Vragen over de online trainingen (via boekenkast)

Via de boekenkast van REIN kom je in de bibliotheek. Hier vind je alle online trainingen van Noordhoff Health en van Goodhabitz.

Noordhoff Health biedt vooral zorginhoudelijke trainingen. Goodhabitz biedt trainingen op het gebied van (algemene) vaardigheden, gericht op je persoonlijke ontwikkeling.

Dit is de code die Noordhoff geeft aan haar online trainingen.

Noordhoff ontwikkelt online trainingen voor alle delen van de zorgsector: ziekenhuizen, gehandicapten en ouderenzorg. Binnen REIN zie je alleen de trainingen voor medewerkers die werken in verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg. VV staat voor verpleeg- en verzorgingshuizen en TZ voor de thuiszorg. De cijfers geven het niveau van de medewerker aan. VV46 is dus een online training die geschikt is voor niveau 4 en 6.

Bij sommige trainingen zie je ook (NL) staan. Dit betekent Nederlands. Het is de Nederlandse module die je te zien krijgt.

Het grijze figuur wordt zichtbaar als je een online training bent gestart.

Als je een online training hebt afgerond, dan verschijnt dit groene teken met een V in beeld.

Je computer heeft mogelijk een pop-up blokkering. Zie de vraag ‘Hoe kan ik de pop-up blokkering uitzetten?’ onder ‘Vragen algemeen’ om de pop-ups uit te zetten.

Ja. Dit geldt voor alle online trainingen. Je kunt het certificaat downloaden als je een online training afrondt. Je vindt het certificaat onder de titel van de training.

Voor online trainingen van Noordhoff krijg je een certificaat na het succesvol afleggen van de eindtoets. Voor online trainingen van GoodHabitz krijg je een certificaat als je de gehele training met alle onderdelen doorlopen hebt. Een afgeronde training herken je aan het groene teken:

TIP: sla het certificaat op op je eigen computer, dan heb je het certificaat altijd bij de hand.

Om je certificaat te downloaden klik je op de afgeronde training in de boekenkast. Vervolgens zie je de onderin de mogelijkheid om je certificaat te downloaden.

Bij de handleidingen vind je ook een korte beschrijving met afbeeldingen voor het downloaden.

Je krijgt accreditatiepunten (ook wel PE-punten genoemd) voor het gehele aanbod van Noordhoff. Dit aanbod vind je in de bibliotheek van REIN. Het aanbod van Noordhoff is te herkennen aan de codes achter de titel van de trainingen, bijvoorbeeld VV46 of TZ46. Na het afronden van een online training verschijnen er twee balkjes. Eén met ‘download certificaat’ en één met ‘Accreditatiepunten bijschrijven in kwaliteitsregister’. Klik op deze laatste om je punten bij te schrijven.

Vanuit V&VN krijg je punten voor de scholing. Dit zijn echter geen geaccrediteerde punten.

Check of je een geactiveerd portfolio heb bij V&VN. Na aanmelden moet je eenmalig je portfolio activeren voordat de accreditatiepunten toegevoegd kunnen worden.

Het kan ook zijn dat je ingevulde BIG nummer of V en VN nummer niet goed is ingevuld in je profiel op REIN. In dit veld mogen alleen cijfers staan. Je kan dit controleren bij ‘Jouw profiel’ in REIN.

Ja. Zorg er daarom tijdig voor dat je zelf de certificaten downloadt van je behaalde trainingen

Nee. De momentjes met REIN zijn leuke, korte modules om je aan het denken te zetten over jezelf, je werk, de cliënt en de samenwerking in je team.

Vragen over momentjes met REIN (via prikbord)

Nee. De momentjes met REIN zijn leuke, korte modules om je aan het denken te zetten over jezelf, je werk, de cliënt en de samenwerking in je team.

Vragen over talentenanalyse, zelfstart feedback en POP (via prikbord)

Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheid en houding. Je hebt deze 3 zaken nodig om succesvol te zijn in een bepaald gedrag.

Helaas is dat niet mogelijk. De module voor deze analyse is niet gebouwd voor een mobiele versie. De antwoorden zijn op dit moment alleen te bekijken via tablet of computer.

Je kan de vragenlijsten wél op een mobiele telefoon invullen.

Dit kan met meerdere factoren te maken hebben. Allereerst is van belang dat je in je REINprofiel je gegevens volledig hebt ingevuld.

Wat ook aan de hand kan zijn is dat je browser het programma niet ondersteund. Probeer het dan eens op te starten via Internet Explorer, FireFox, Safari of Google Chrome.

Daarnaast kan het ook te maken hebben met de instellingen van je computer. De pop-up blokkering moet uit staan. Je kan dit tevens controleren om de analyses op te starten via je mobiele telefoon of tablet.

De talentenanalyse (ook wel talenten scan of TMA talentenanalyse genoemd) is een vragenlijst met 170 vragen die je zelf invult. Na het invullen heb je goed zicht op jouw talenten en wat jouw kracht is. Ook ontdek je wat jouw ideale werkomgeving is.

De zelfstart feedbacktool (ook wel 360 graden feedback of TMA 360º feedback competentie-analyse genoemd) laat je door anderen invullen. Hiermee krijg je informatie over jezelf van anderen in je omgeving.

De talentenanalyse kan je één keer invullen. De zelfstart feedbacktool kan je wel onbeperkt inzetten.

Je kunt kiezen uit 17 competenties en kunt de competenties kiezen die je vindt passen bij je werk. Je kunt maximaal 6 competenties kiezen.

Vind je het lastig om te kiezen? De volgende competenties passen goed bij een zorgmedewerker:
• Kwaliteitsgerichtheid
• Leervermogen
• Samenwerken
• Vakgerichtheid
• Zelfontwikkeling

Denk aan verschillende mensen om je heen die jou op het werk zien functioneren. Je kunt je leidinggevende, je collega’s, medewerkers waar je leiding aan geeft en zelfs familie of een cliënt vragen jouw feedback te geven. Denk goed na of degene jou goed feedback kan geven op de competenties die je kiest.

Je kunt een onbeperkt aantal mensen vragen om de tool in te vullen.

Als je informatie uit het dashboard wilt printen, kun je via het blauwe icoontje boven aan de pagina een PDF van het betreffende tabblad downloaden. Vervolgens kun je de PDF printen

Klik op Home en klik vervolgens op de knop Beheer Feedbackgevers. Voer de gegevens van de nieuwe feedbackgever in en klik op de knop Feedbackgever toevoegen. De feedbackgever verschijnt nu in het overzicht Gekoppelde feedbackgevers.

Om de feedback van de feedbackgevers te kunnen bekijken, moet je de vragenlijst eerst voor jezelf invullen.

Klik op de menu optie Home. Aan de rechterkant van het scherm verschijnt de TMA analyse Zelfstart feedback.
Klik op open analyse om de vragen voor jezelf te beantwoorden.
Als je de antwoorden van alle feedbackgevers van beide opgestarte vragenlijsten wilt samenvoegen, moet je aan één van de twee feedbackvragenlijsten de feedbackgevers van de andere vragenlijst toevoegen als nieuwe feedbackgevers. Zij krijgen dan opnieuw een e-mail met een link om de vragenlijst in te vullen.

Ga naar Home en klik vervolgens op de knop Beheer Feedbackgevers.
Voer de gegevens van de nieuwe feedbackgever in en klik op de knop Feedbackgever toevoegen. De feedbackgever verschijnt nu in het overzicht Gekoppelde feedbackgevers.

Twee weken. De datum staat automatische ingevuld.

Mocht iemand het na die twee weken toch nog willen invullen, dan moet je deze respondent opnieuw toevoegen en een vragenlijst toesturen.

Alleen jij ziet deze resultaten. Het is mogelijk om er een PDF-document van te maken en deze zelf rond te mailen. Maar het wordt dus nooit door REIN gedeeld met anderen.

Nee. Je kunt alleen losse pagina’s omzetten naar een PDF-bestand.
Je ziet linksboven in de hoek het volgende teken staan:

Als je hierop klikt, dan kun je deze pagina als PDF opslaan op je computer. Op internet zijn diverse gratis programma’s beschikbaar om losse PDF-bestanden samen te voegen, bijv. www.smallpdf.com.

Ga naar Home en klik op Beheer Feedbackgevers. Bij gekoppelde feedbackgevers zie je in de kolom status, per feedbackgever of de vragenlijst is afgerond.

Je kunt de antwoorden van de feedbackgevers pas bekijken als je voor jezelf ook de
vragenlijst hebt ingevuld. Via zelfstart feedback start je een feedbackproces op. Per feedbackproces
moet je zelf de vragenlijst invullen en jouw feedbackgevers moeten voor dit proces ook de vragenlijst
invullen.
Als je twee keer een feedbackproces opstart en jouw feedbackgevers vullen de vragenlijst voor het
eerste proces in en zelf vul je de vragenlijst voor het tweede proces in, is het niet mogelijk de
gegevens te vergelijken en kan de feedback van feedbackgevers niet worden getoond.

Zie verder instructie Zelfstart feedback.

Je kunt het niet aanpassen. Klik op Home en klik vervolgens op de knop Beheer Feedbackgevers. Verwijder de feedbackgever met het verkeerde e-mailadres en maak vervolgens opnieuw de feedbackgever aan met het juiste e-mailadres.

Het persoonlijk ontwikkelplan is een document dat je op de computer kunt invullen. Je kunt het document daarom het beste op je eigen computer downloaden.

Downloaden POP

  1. Klik op de button ‘Download hier je POP’
  2. Sla het document op op je eigen computer door rechtsboven op het pijltje te klikken.
  3. Bepaal de plek of map op je computer waar jij het document wil opslaan.
  4. Geef het document eventueel een eigen naam.

Nu kun je het document invullen. Vergeet het document niet op te slaan als je het hebt ingevuld.

TMA staat voor Talent Motivatie Analyse.

Vragen over de digitale assistent (via telefoon op bed)

AskMe is een digitale oplossing om jou als medewerker op je werkplek te ondersteunen. Zie het als een digitale collega waarop je altijd terug kunt vallen als je het even iet meer weet.

Bij iPhones staat de pop-up blocker standaard aan. Je kunt dit oplossen met de volgende stappen:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Klik op Safari
  3. Zet de knop ‘Blokkeer pop-ups’ uit.

Vragen over het REINplein, de community (via computer op bureau)

REIN is een project voor alle ouderenorganisaties in de regio Utrecht. Dus alle collega’s van de deelnemende organisaties aan REIN.

Wij werken er aan dat iedereen zijn of haar bericht kan wijzigen. Op dit moment kan dat nog niet. Wil je wat veranderd hebben, stuur dan een mail naar info@ikbenrein.nl.

Vragen over teamcoaching

De teamcoaches zijn professionele coaches met jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van teams. Zij kennen de (ouderen)zorg ook goed. Tevens zijn zij getraind in het werken met de REIN-materialen. REIN werkt met een vaste pool coaches, zodat kennis en continuïteit geborgd is.

Nee, teamcoaching kost voor de organisatie geen extra geld. REIN heeft afspraken gemaakt met de coaches.

Iedere aanvraag voor teamcoaching is maatwerk. Daarom zal de coach, nadat REIN het contact tussen de aanvrager en de coach tot stand heeft gebracht, een voorstel op maat maken voor het betreffende team. Het is belangrijk om jullie behoeften en verwachtingen met de coach vooraf te bespreken. De coach kan zijn of haar aanpak hierop afstemmen.

Hoe het traject eruit ziet, is maatwerk. Er is per aanvraag maximaal 24 uur beschikbaar, maar minder uren kan ook. Hoe deze uren worden verdeeld, wordt afgesproken tussen coach en aanvrager. Dus als er een behoefte is voor een kortere interventie of teamsessie is dat mogelijk.

Jazeker. De REIN-middelen zijn ook beschikbaar voor jullie eigen teamcoach. Wij adviseren de teamcoach wel om de REIN-training te volgen. Op deze dag kan hij of zij kennis nemen van alle materialen en methoden. Zo kan de coach goed afwegen hoe hij of zij deze het beste bij jullie kan inzetten.

Voor vragen over de teamcoach neem contact op met Corné Verwoerd, tel. 06-41383198 of per e-mail via corne@ikbenrein.nl.

Vragen over REIN met Studytube

Dit zijn verschillende leervormen, zoals een online training, klassikale bijeenkomst of een micro-learning.

Onder Mijn leerinterventies vind je de leerinterventie waar je mee bent gestart (actief), die iemand binnen je organisatie voor je heeft klaargezet (toegewezen), die je hebt afgerond (historie) of die je hebt aangevraagd.

Dit geeft aan welke dingen jij moet kunnen om je functie goed uit te kunnen voeren. Veel kwalificaties zijn voorbehouden en risicovolle handelingen.

In ‘Mijn leren’ onder het kopje kwalificaties vind je de leerinterventies die voor jou verplicht zijn, omdat je bepaalde kwalificaties moet behouden.

Je ontvangt eerst 6 maanden voor het verlopen van je kwalificatie een melding in je mailbox. Na 3 maanden volgt er een reminder.

Heb je een klassikale bijeenkomst gezien die je wilt volgen of ben je er voor uitgenodigd? Kies dan voor de datum die jou goed uitkomt en klik op de knop ‘registreer voor deze sessie’.

Onder het kopje planning kun je zien voor welke klassikale bijeenkomst je je hebt aangemeld.

Wanneer je ingeschreven bent voor een bijeenkomst maar je bent toch verhinderd. Dan kan je je uitschrijven door op de knop ‘inschrijving annuleren’ te klikken.

Een leerlijn bevat vaak meerdere online trainingen en soms ook een klassikale bijeenkomst zoals een klinische les of een praktijkmoment. Leerlijnen zijn gekoppeld aan kwalificaties. Je kunt daarom beter een online training volgen wanneer je je kennis wilt verdiepen.

Onder het kopje certificaten zie je alle behaalde certificaten. Via de button ‘upload een certificaat’ kun je een behaald certificaat uploaden.

Vragen over ZZP Lidmaatschap

Helaas is dit niet mogelijk. Het lidmaatschap is gebaseerd op je (organisatie) e-mailadres. Je zal een nieuw account krijgen bij het afsluiten van een lidmaatschap.

Doordat je een nieuw account afsluit bij REIN is dit niet mogelijk. Je kan je behaalde certificaten het beste opslaan op je eigen computer, dan heb je de certificaten altijd bij de hand.

Voor de einddatum van het lidmaatschap ontvang je van ons een mailtje met daarin de mogelijkheid om je abonnement te verlengen. Dit kan handig via een IDeal-transactie.
Doe je geen betaling dan stopt je lidmaatschap automatisch.

Je kan hiervoor een berichtje sturen naar info@ikbenrein.nl en dan passen wij het voor je aan.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Scroll naar boven