Patrick van Veen | Even vlooien

Patrick van Veen | Even vlooien

Patrick heeft ons tijdens het REIN Festijn aan de hand van filmpjes laten zien wat wij van apen kunnen leren: even vlooien, laat meer pubergedrag zien, laat je afleiden en zoek verbinding.

Pubergedrag
Apen hebben geen last van schaamte, schuldgevoel, rationele benaderingen of verhullende kleding. De rollen in een groep zijn altijd helder, ook de tandloze seniore apen hebben toegevoegde waarde: ze passen op de kinderen en voeden de pubers op. Leiderschap door een tik uit te delen is bij sommige apen normaal. Maar wat kunnen wij daar mee? Een heleboel blijkt! De puberapen waren een mooi voorbeeld. Als wij meer pubergedrag zouden vertonen en ons minder laten remmen voor andere volwassenen, zou dat vele wegen openen. Want we leren door afgeleid te worden en om ons heen te kijken, niet door focus te hebben.

Verbinding
De heldere rolverdeling bij apen laat ons zien, dat wij als werkende mensen niet alles zelf hoeven te kunnen. Voorwaarde is dat je weet welke expertise jouw collega’s hebben. Daarom is verbinding tussen mensen in organisaties zo belangrijk. Even vlooien is hierbij essentieel. Apen vlooien niet om elkaars vlooien weg te pakken (deze hebben ze zelden), maar om de onderlinge relatie te verstevigen en omdat het rustgevend is. En dat is in deze drukke tijden een mooie les voor alle medewerkers in de ouderenzorg. Breng tijd met elkaar door en heb aandacht voor elkaar, aldus Patrick van Veen.

Jullie waren lovend over de presentatie van Patrick. Deze werd beoordeeld met een 9,1 en dit is wat jullie ervan vonden:

“ Zeer enthousiast en inspirerend!”

“Topspreker, had nog veel meer apenfilmpjes met uitleg willen hebben”

“Wat kan die man vertellen, hij neemt je vanzelf mee”

“Interessant om te leren hoe het gedrag van apen overeenkomt met ons en onze cliënten ”

“Zo ontzetten herkenbaar, spiegelend en leerzaam”

REIN Talent Workshop

Meer inzicht krijgen in wat je talenten zijn? Op zoek naar handvatten om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Voor alle gebruikers van REIN stellen we deze talentworkshop GRATIS beschikbaar!

Wil jij op de hoogte blijven van REIN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven