Terugblik Workshops REIN Festijn

Terugblik Workshops REIN Festijn

Waarom apen vlooien van Apemanagment
Werken in een organisatie is tegenwoordig een stuk complexer dan het overleven in een apengroep. Apen zijn onderdeel van één sociale groep en zien elkaar de hele dag. Wij als werkende mens maken onderdeel uit van gemiddeld zo’n 10-15 sociale groepen per dag zoals bijv. collega’s, thuis, familie. De trainers van apemanagement namen ons langs diverse apengroepen in de dierentuin en reflecteerden samen met de groepen op het gedrag van apen. Er was veel herkenning en er werd veel gelachen

Dit is wat jullie ervan vonden:

  • Veel informatie en lekker buiten
  • Leuk en leerzaam
  • Enthousiaste verteller, tijd tekort!
  • Erg interessant!
  • Leuke weetjes gehoord
En nu IK! van Alice & Corné (Team REIN)

Waarom is het soms toch zo lastig om voor jezelf te kiezen? En te luisteren naar je eigen verlangens en behoeftes. In ons werk en in het bijzonder ook in de ouderenzorg komen er veel vragen en verzoeken op ons af. Alice en Corné hebben de deelnemers geleerd waarom het moeilijk is om nee te zeggen en stil te staan bij je persoonlijke behoeftes. Ze hebben de deelnemers laten ervaren dat voor jezelf kiezen of je grenzen aan te geven heel prettig en nuttig kan zijn.

“De tijd vloog voorbij. Super hoe Alice en Corné dit doen. Toen we bij de afsluiting waren, had ik het idee dat er pas een kwartier om was.”

Ben jij klaar voor De Zorg-PubQuiz? van Noordhoff
Bij de Zorg PubQuiz van Noordhoff gingen groepjes deelnemers de strijd met elkaar aan. Vragen zoals: Wat is volgens de ARBO het maximale gewicht wat in de zorg getild mag worden? Hoe controleer je of een batterij van een gehoorapparaat vol is? kwamen voorbij.  Het winnende team kreeg een mooie prijs die daarna gelijk genuttigd werd.

Op avontuur met Hoela-oeps! van Kapok
Wat is jouw neiging als je iets nieuws leert? Duik je er vol in, wacht je af, wil je direct uitblinken of wil je vooral fouten vermijden? Dat werd duidelijk in deze workshop gegeven door Kapok. De deelnemers gingen actief aan de slag op muziek, met enthousiaste uitleg, veel humor en diverse leermomenten. Bijna iedereen kon aan het eind van deze workshop hoepelen en ging met veel energie de pauze in.

En dit is wat jullie ervan vonden:

  • Leerzaam en hilarisch
  • Ontzettend leuk om te doen, heerlijk ontspannen sfeer
  • Veel gelachen en dat is ook wat waard
  • Heerlijk om lichamelijk even bezig te zijn. Dat was een verademing! Geeft ook weer ruimte om alle informatie daarna weer op te pakken. En het was gewoon superleuk om te doen!
  • Het was erg leuk en bijzonder!

Ontdek je waarde van Team in Balans
Tijdens deze interactieve workshop lag de focus op de unieke waarde van de deelnemers. Vooraf deden zij de talentenscan op REIN en deze namen ze geprint mee de workshop in. De workshopbegeleiders hebben de deelnemers (nog meer) bewust gemaakt wat ieders waarde is en hoe dit van invloed is op het werken in de ouderenzorg. De workshop werd begeleid door gitaarmuziek en de deelnemers gingen interactief aan de slag met hun eigen en elkaars talenten en waarden.

Doen waar je blij van wordt! van GoodHabitz
Positiviteitstrainingen zijn er in alle soorten en maten, want iedereen wil gelukkig worden, zijn en blijven. Maar hoe bereik je dat? Eigenlijk is het vrij eenvoudig: je bent al een heel eind als je gewoon dingen doet waar je blij van wordt. In deze workshop van GoodHabitz zijn de deelnemers aan het denken en aan het werk gezet met leuke oefeningen. Echter je richten op de leuke dingen in het leven, dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Meer weten of workshop gemist? In REIN vind je de training “Doen waar je blij van wordt” die zeker de moeite waard is.

REIN Talent Workshop

Meer inzicht krijgen in wat je talenten zijn? Op zoek naar handvatten om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Voor alle gebruikers van REIN stellen we deze talentworkshop GRATIS beschikbaar!

Wil jij op de hoogte blijven van REIN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven