Persbericht REIN helpt medewerkers in de ouderenzorg leren en ontwikkelen

Spellendoos REIN

Persbericht REIN helpt medewerkers in de ouderenzorg leren en ontwikkelen

Ik ben Rein LogoPersbericht

Utrecht, 16 september 2019

REIN helpt medewerkers in de ouderenzorg leren en ontwikkelen

Voor iedereen die werkt in de ouderenzorg in de regio Utrecht is REIN van start gegaan. REIN ondersteunt medewerkers op het gebied van leren en ontwikkelen. Met een integraal aanbod op het online platform (www.ikbenrein.nl) en offline spellen en activiteiten, wordt door de ouderenorganisaties en hun medewerkers  gewerkt aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met het concept van een lerend netwerk wordt met REIN leren over de grenzen van de organisaties heen gestimuleerd. REIN wil meer kennis, vaardigheden en waardering in het werk creëren met als uiteindelijk doel betere kwaliteit van zorg.

Twee van de 35 ouderenorganisaties in de regio Utrecht, Careyn en QuaRijn, zijn initiatiefnemers van REIN. Maria der Weduwe, Regiomanager bij QuaRijn: “Bij QuaRijn hebben we behoefte aan een samenhangend aanbod voor onze medewerkers om uitvoering te geven aan het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Maar wij zijn natuurlijk niet de enige organisatie die dat heeft. We hebben gezocht naar een unieke en innovatieve manier om organisatieoverstijgend van en met elkaar te leren. We kunnen zoveel van elkaar leren en als organisaties hoeven we echt niet allemaal steeds zelf het wiel uit te vinden. Wat ik echt uniek vind, is dat we REIN met elkaar hebben ontwikkeld. Vrijwel alle ouderenorganisaties in de regio Utrecht zijn betrokken.” Gert-Jan Waterink, directeur Careyn Utrecht West, vult aan: “Leren van en met elkaar in een regionaal lerend netwerk is een andere, nieuwe manier van leren. Ik hoop dat er mooie verbindingen ontstaan uit de digitale ontmoetingen van medewerkers op het platform. De komende tijd wordt het platform verder uitgebreid en zullen meerdere ouderenorganisaties uit de regio deelnemen aan REIN. Ons doel is dat zo veel mogelijk medewerkers die werkzaam zijn in ouderenorganisaties gebruik kunnen maken van wat REIN te bieden heeft.”

Personage Rein

REIN is vanuit het perspectief van (het verhaal van) een cliënt ontwikkeld. Rein is een fictief personage maar zou er echt kunnen zijn. Vroeger werkte Rein ook in de ouderenzorg. Nu is hij cliënt. Vanuit zijn beleving vertelt hij zijn verhaal op inspirerende en lerende wijze. Rein is grappig, (eigen)wijs en net even anders. Rein deelt zijn kennis en ervaringen en wil de ervaringen van medewerkers weten. Rein geeft inzichten en zet iemand aan het denken met vragen en dilemma’s. Rein laat medewerkers leren wanneer en hoe zij het willen.

Opzet
De woonkamer van Rein op het platform www.ikbenrein.nl is het startpunt. In de boekenkast is de complete bibliotheek met online trainingen van Noordhoff Health (zorginhoudelijk) en GoodHabitz (algemene vaardigheden) te vinden. Op het prikbord van Rein vinden medewerkers korte leermomenten met Rein op het gebied van persoonsgerichte zorg, persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Ook kunnen zij hun eigen talenten in beeld krijgen via de TMA talentenanalyse en een 360 graden feedback. Via de digitale assistent (AskMe van Noordhoff Health) krijgen medewerkers in maximaal 3 kliks antwoord op hun zorginhoudelijke vraag. AskMe is gebaseerd op de Vilans-protocollen en geeft medewerkers de mogelijkheid te leren op de werkplek. Op het REINplein vinden medewerkers de online community waar iedereen zijn kennis, tips en ervaring delen. Daarnaast zijn er diverse spellen en activiteiten om collega’s en cliënten (nog) beter te leren kennen, maar ook leert de medewerker zichzelf beter kennen.  Zo is er een kwartet van vaardigheden, een kwaliteitenzeeslag en kan een droomplan met de cliënt worden gemaakt.


Einde persbericht

————————————————————————————————–

Over project REIN

Om de implementatie van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg te ondersteunen en om gezamenlijk te leren en ontwikkelen, hebben de ouderenorganisaties in de regio Utrecht met elkaar en met steun van ontwikkelgelden van het Zorgkantoor het innovatieve project REIN ontwikkeld. REIN vergroot het bewustzijn en de kennis en vaardigheden rondom kwalitatief goede en persoonlijke zorg en stimuleert de juiste houding en het juiste gedrag bij de medewerkers. Met REIN wordt op een veilige en leuke manier van en met elkaar geleerd, kennis en ervaringen met elkaar gedeeld. Met uiteindelijk doel de beste zorg voor de cliënt. REIN is ontwikkeld in samenwerking met TinQwise, Noordhoff Health, Goodhabitz en TMA.

————————————————————————————————–

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Bijgevoegde afbeeldingen zijn rechtenvrij te gebruiken. Meer informatie is te vinden op www.ikbenrein.nl. Ook kunt u op www.communicatie.ikbenrein.nl informatie vinden over project REIN. Wilt u zelf een kijkje nemen op REIN? Vraag dan een persaccount aan. U kunt contact opnemen met Margriet van Dijk, tel. 06-22970458, e-mail rein@ikbenrein.nl.

 

REIN Talent Workshop

Meer inzicht krijgen in wat je talenten zijn? Op zoek naar handvatten om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Voor alle gebruikers van REIN stellen we deze talentworkshop GRATIS beschikbaar!

Wil jij op de hoogte blijven van REIN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven