REIN helpt medewerkers in de ouderenzorg leren en ontwikkelen

REIN helpt medewerkers in de ouderenzorg leren en ontwikkelen

Voor iedereen die werkt in de ouderenzorg in de regio Utrecht is REIN van start gegaan. REIN ondersteunt medewerkers op het gebied van leren en ontwikkelen. Met een integraal aanbod op het online platform (www.ikbenrein.nl) en offline spellen en activiteiten wordt door de ouderenorganisaties en hun medewerkers gewerkt aan persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De ouderenorganisaties in de regio Utrecht hebben met elkaar en met steun van ontwikkelgelden van Zilveren Kruis Zorgkantoor het project REIN ontwikkeld. Careyn en QuaRijn zijn initiatiefnemers van REIN. Maria der Weduwe, Regiomanager bij QuaRijn: “We hebben behoefte aan een samenhangend aanbod voor onze medewerkers om uitvoering te geven aan het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Maar wij zijn natuurlijk niet de enige organisatie die dat heeft. We hebben gezocht naar een unieke en innovatieve manier om organisatieoverstijgend van en met elkaar te leren. We kunnen zoveel van elkaar leren en als organisaties hoeven we echt niet allemaal steeds zelf het wiel uit te vinden. Wat ik echt uniek vind, is dat we REIN met elkaar hebben ontwikkeld. Vrijwel alle ouderenorganisaties in de regio Utrecht zijn betrokken.”

Regionaal lerend netwerk
Gert-Jan Waterink, directeur Careyn Utrecht West: “Leren van en met elkaar in een regionaal lerend netwerk is een andere, nieuwe manier van leren. Ik hoop dat er mooie verbindingen ontstaan uit de digitale ontmoetingen van medewerkers op het platform. Het aanbod van REIN is breed, voor ieder is er wel wat te vinden.”

Opzet
REIN is vanuit het perspectief van een cliënt ontwikkeld. Rein is een fictief personage maar zou er echt kunnen zijn. De woonkamer van Rein op het platform www.ikbenrein.nl is het startpunt. In de boekenkast is de complete bibliotheek met online trainingen van Noordhoff Health (zorginhoudelijk) en GoodHabitz (algemene vaardigheden) te vinden.

Op het prikbord van Rein vinden medewerkers korte leermomenten met Rein op het gebied van persoonsgerichte zorg, persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Ook kunnen zij hun eigen talenten in beeld krijgen via een korte talentenanalyse en een zelfstart feedbacktool van TMA.

Via de digitale assistent AskMe van Noordhoff Health krijgen medewerkers in maximaal 3 kliks antwoord op hun zorginhoudelijke vraag. AskMe biedt medewerkers op de werkplek direct hulp bij hun leervraag.

Op het REINplein vinden medewerkers de online community waar iedereen zijn kennis, tips en ervaring kan delen.

Daarnaast zijn er diverse spellen en activiteiten om collega’s en cliënten (nog) beter te leren kennen, maar ook leert de medewerker zichzelf beter kennen. Zo is er een kwartet van vaardigheden, een kwaliteitenzeeslag en kan een droomplan met de cliënt worden gemaakt.

REIN is ontwikkeld in samenwerking met TinQwise, specialist in online leren.

 

REIN Talent Workshop

Meer inzicht krijgen in wat je talenten zijn? Op zoek naar handvatten om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Voor alle gebruikers van REIN stellen we deze talentworkshop GRATIS beschikbaar!

Wil jij op de hoogte blijven van REIN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven