Een REIN-fan aan het woord

Een REIN-fan aan het woord

Interview
In deze nieuwsbrief vragen we Kaat Schreuders, verpleegkundige bij Warande in Zeist wat zij van REIN vindt.

Hoe ben je in de ouderenzorg terechtgekomen? Ik werk al een hele poos als zelfstandig coach en managementtrainer. Daarnaast heb ik bij diverse organisaties als officemanager gewerkt. Toen eind 2017 mijn contract afliep had ik nog geen nieuw plan, maar wel wist ik één ding heel zeker: geen kantoorbaan meer! Ik besloot zelf een loopbaantraject te volgen en ging vrijwilligerswerk doen bij Stichting Warande vestiging Heerewegen. Samen met mijn hondje ging ik op bezoek bij de bewoners. We dronken samen koffie, lazen de krant, ik lakte nageltjes en maakte wandelingen met de bewoners in de tuin. Ik vond dat geweldig. Het was een zorgmedewerkster die tegen mij zei: ‘wordt mijn collega! De zorg is écht iets voor jou’. Stiekem leek mij dit ook. Maar hoe? Met een ‘doe nou maar’ kreeg ik een emailadres en schreef ik een open sollicitatiebrief. Kort daarna zat ik bij iemand van Opleidingen aan tafel, dat was een vrijdag. Vrijdag twee weken verder én een assessment, en nog een paar gesprekken met anderen, zat ik in de schoolbanken van de opleiding Verpleegkundige niveau 4! Inmiddels ben ik drie jaar verder en ben ik afgelopen december geslaagd voor het eindexamen. Binnenkort, wanneer ik mijn diploma heb opgehaald, mag ik mijzelf VERPLEEGKUNDIGE noemen ;-).

Je bent dus een zij-instromer, zijn er raakvlakken vanuit je vorige functie? Als coach werk ik persoonsgericht en sluit ik aan op de mogelijkheden van de ander. In mijn werk als verpleegkundige doe ik niet anders. Ik bied zorg en ondersteuning die aansluit bij de leefwereld van de bewoner. Het leuke aan mijn vak nu is dat er specifiek van mij verwacht wordt dat ik verbindend samenwerk met naasten, mantelzorgers en andere disciplines. Ik zie ook raakvlakken met het vak officemanager. Het managen van verwachtingen is een belangrijk onderdeel in het contact met collega’s, zorgvragers en diens naasten. Ook het effectief en efficient organiseren en structureren van mijn werkzaamheden komt mooi van pas.

Hoe blijf je je kennis bijhouden nu je geslaagd bent voor je opleiding? Nu ik niet meer op school zit, heb ik wel de behoefte om bepaalde onderwerpen bij te houden zoals bijvoorbeeld wondzorg of specifieke ziektebeelden. Dan ben ik trots dat ik bij Warande werk. Deze organisatie biedt mij de mogelijkheid en de vrijheid om onbeperkt gebruik te maken van het leerplatform REIN. Daarnaast ben ik geabonneerd op Nursing en ga ik graag naar seminars om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Zijn er modules op REIN die je hebben geholpen in je werk en/of opleiding? Op REIN vond ik interessante trainingen op het gebied van omgaan met agressie en onbegrepen gedrag bijvoorbeeld. Deze training heeft mijn werkplezier verhoogt. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn eigen regie te houden. Ik volg dan ook REIN trainingen die mij aanspreken en die een goede aanvulling zijn in mijn werk.

Welke training/module heb je als laatste gedaan op REIN? Ik heb onlangs de talentanalyse en de zelfstart feedback ingevuld. De resultaten hieruit kan ik goed gebruiken als ondersteuning voor mijn ontwikkelgesprek.

Heb je nog een leuke tip over REIN voor je collega’s? Jazeker, de Goodscan! Dit is een zelftest waarmee je inzicht krijgt in je leerstijl, je kwaliteiten en je groeikansen liggen. Op basis van de antwoorden die je zelf geeft komt er ook een Top 10 van jouw trainingen uit. Super leuk om mee aan de slag te gaan.

Wij zijn altijd benieuwd hoe jouw ervaring met REIN is. Wil je dit met ons delen? Stuur dan een berichtje naar info@ikbenrein.nl

REIN Talent Workshop

Meer inzicht krijgen in wat je talenten zijn? Op zoek naar handvatten om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Voor alle gebruikers van REIN stellen we deze talentworkshop GRATIS beschikbaar!

Wil jij op de hoogte blijven van REIN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven