Persbericht REINHELPT

Persbericht REINHELPT

 

 

 

Utrecht, 30 juni 2023

Vrijwilligers en mantelzorgers in de ouderenzorg kunnen voortaan leren met REINHELPT


Om vrijwilligers en mantelzorgers in de ouderenzorg te ondersteunen in de zorg voor cliënten of hun naasten is vanaf nu de leeromgeving REINHELPT beschikbaar. Met filmpjes, online trainingen en een schat aan informatie verwerven zij praktische kennis en vaardigheden waardoor zij (nog beter) goede en veilige zorg kunnen geven.

Zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan. Dat is het uitgangspunt van het landelijke programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) om de ouderenzorg toekomstbestendig te maken. De rol van vrijwilligers en mantelzorgers in de zorg (informele zorg) wordt steeds belangrijker. Het aantal ouderen neemt toe en zij blijven langer thuis wonen. Door de vergrijzing en door de tekorten op de arbeidsmarkt steunen zorgorganisaties steeds meer op de betrokken en bekwame ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers. Het bieden van goede en veilige zorg door de informele zorgverlener is een belangrijk aandachtspunt.

“Met REINHELPT willen we onze mantelzorgers en vrijwilligers zo goed mogelijk ondersteunen in hun belangrijke taak.”
Edwin Kalbfleisch, bestuurslid van Stichting REIN en bestuurder bij Topaz

Eenvoudig, compact en praktisch

Via www.reinhelpt.nl krijgen vrijwilligers en mantelzorgers snel en gemakkelijk toegang tot kennis en informatie over praktische zorg, gerelateerde handelingen en zelfredzaamheid. Denk aan thema’s als vallen en opstaan, steunkousen, eten en drinken, persoonlijke verzorging, toiletgang en hygiëne, maar ook over leven en dood. Edwin Kalbfleisch, bestuurslid van Stichting REIN en bestuurder bij Topaz: “Als ouderenorganisaties merken we de groeiende behoefte aan basale zorgkennis en expertise bij onze vrijwilligers en mantelzorgers. We hebben goed gekeken naar hoe we deze groep op een laagdrempelige manier kunnen ondersteunen in hun belangrijke taak. Deze groep vraagt om andere leeroplossingen dan een leerplatform als REIN biedt aan (vaste) medewerkers. Het aanbod moet eenvoudig, compact en praktisch zijn, met ruimte voor verdieping. We zijn blij dat we met REINHELPT onze vrijwilligers en mantelzorgers een unieke manier kunnen bieden om hun kennis te verbreden en zich te ontwikkelen.”

REINHELPT is toegankelijk voor alle vvt-organisaties. De organisaties betalen een vast bedrag per jaar en hiervoor kunnen hun vrijwilligers en mantelzorgers onbeperkt gebruik maken van REINHELPT. De dienstverlening wordt in de toekomst uitgebreid met onder andere maatwerkprogramma’s, waarbij zowel de formele als de informele zorgverleners worden meegenomen in de ontwikkelingen in de ouderenzorg en de nieuwe vorm van samenwerking met elkaar.

Meer informatie over REINHELPT is te vinden op www.reinhelpt.nl.

Over REIN

REINHELPT is een onderdeel van Stichting REIN. Waar REINHELPT zich richt op vrijwilligers en mantelzorgers, is REIN er voor de (zelfstandige) zorgprofessional. REIN professionaliseert, stimuleert en vernieuwt leren en ontwikkelen in de ouderenzorg. REIN is vanuit het perspectief van een cliënt ontwikkeld. REIN is een fictief personage maar zou er echt kunnen zijn. De woonkamer van REIN op www.ikbenrein.nl is het startpunt voor een breed aanbod van ruim 450 online en offline leeroplossingen op het gebied van vakontwikkeling, teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. REIN maakt leren en ontwikkelen innovatiever, digitaler, laagdrempeliger en leuker. REIN is 5 jaar geleden begonnen als project in het midden van het land. Inmiddels is zij een zelfstandige stichting met een ambitieuze visie, een compleet aanbod en een groeiend aantal leden door heel Nederland. Inmiddels zijn 25 vvt-organisaties aangesloten bij REIN en biedt REIN een abonnement voor zzp’ers. Meer informatie over REIN is te vinden op www.ikbenrein.info.

Einde persbericht

 

Klik hier voor het officiële persbericht >

REIN Talent Workshop

Meer inzicht krijgen in wat je talenten zijn? Op zoek naar handvatten om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Voor alle gebruikers van REIN stellen we deze talentworkshop GRATIS beschikbaar!

Wil jij op de hoogte blijven van REIN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven