REIN Festijn workshops

REIN Festijn workshops

Workshop 1 | Waarom apen vlooien?
Omschrijving: Werken in een organisatie is tegenwoordig een stuk complexer dan het overleven in een apengroep. Apen zijn onderdeel van één sociale groep waarbij het oplossen van conflicten, het doorvoeren van veranderprocessen en het samenwerken een stuk gemakkelijker verloopt. Simpelweg omdat je elkaar elke dag een groot gedeelte van de dag tegenkomt. Wij als werkende mens maken onderdeel uit van gemiddeld zo’n 10-15 sociale groepen per dag, hebben een werkomgeving die aan veel veranderingen onderhevig is en hebben dan ook nog eens de uitdaging dat we een lange to-do list af moeten krijgen. Maar juist in de relaties met elkaar zitten de oplossingen voor deze uitdagingen.
Sarah neemt je mee naar de apen in DierenPark Amersfoort. Aan de hand van waarneembaar apengedrag en onze oerfundamenten van gedrag (natuur, cultuur en persoonlijkheid) kijken we naar de uitdagingen én oplossingen van het werken in een moderne organisatie. Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Welzijn en waarom het bestuderen van apen ons iets kan opleveren
  • Vaardigheden en technieken van het observeren van gedrag en signaleren van stress
  • Omgaan met veranderingen en aanpassen als sociale groep (aan welke knoppen kan je draaien?)
Doelgroep:
Iedereen die ervaringsbewijs wilt leren over groepsdynamiek en stress
Vorm:
In het park bij de apen interactieve workshop
Workshopbegeleiding:
Sarah Mutsaers (Apemanagement)

Workshop 2 | Op avontuur met Hoela-oeps!
Omschrijving: Wat is jouw neiging als je iets nieuws leert? Duik je er vol in, wacht je af, wil je direct uitblinken of wil je vooral fouten vermijden? In Hoela-Oeps! leer je iets nieuws én beleef je faalplezier. We gaan hoepelen, solo, in duo’s, in een kring, in wedstrijd- en estafettevorm. Garantie: aan het eind kun je hoepelen! Maar voordat je zover bent heb je onhandig staan hoepelen en heb je daar een mening over. Je rekt je zelfbeeld op: zie jij jezelf als hoepelkoning of ben je meer een hoepel-hater? En ja: je gaat fouten maken. Wil je die vermijden of durf je glorieus te falen? In Hoela-Oeps! mag je erom lachen. Als je hoepel maar blijft draaien.

Doelgroep:
Iedereen die iets nieuws wil leren (over zichzelf)
Vorm:
(Inter-)actieve workshop
Workshopbegeleiding:
Mirjam Douma (Kapok)

Workshop 3 | Ontdek je waarde
Omschrijving: Als hardwerkende, nuchtere mensen die genieten van hun werk, zijn wij vaak niet gewend om te zeggen waar wij goed in zijn; ‘Want dan scheppen we op!’ Tijdens deze interactieve workshop ligt de focus op jouw unieke waarde! We nemen we je aan de hand van de REIN Talentenscan mee in de verschillende kanten van waarden. Je wordt bewust wat voor jou van waarde is en hoe dit van invloed is in je werk. Je ontdekt hoe jij jouw eigenheid inzet in het contact met de cliënt en jouw collega’s. Samen met andere deelnemers ga je aan de slag met het ontdekken van jouw unieke waarde. Met de opbrengsten van deze workshop leg jij een basis voor zowel je werk als voor je privéleven!

Doelgroep:
Iedereen die meer inzicht wil in zijn talenten en waarden
Vorm:
Interactieve workshop
Workshopbegeleiding:
Leon van der Eijk & Maybeline Molensky (Team in Balans)

Workshop 4 | “En nu IK!”
Omschrijving:
Waarom is het soms toch zo lastig om voor jezelf te kiezen? En te luisteren naar je eigen verlangens en behoeftes. In ons werk en in het bijzonder ook in de ouderenzorg komen er veel vragen en verzoeken op ons af. Manager, collega, cliënt, familie kunnen veel van je vragen. Hoe houd jij balans tussen wat van je gevraagd wordt en wat jezelf wil? Herken jij dat het niet altijd makkelijk is om je eigen grenzen aan te geven en voor jezelf te kiezen. Zorg jij goed voor anderen maar minder goed voor jezelf? Dan is deze workshop voor jou! In deze interactieve en actiegerichte workshop leer je waarom het moeilijk is om nee te zeggen, sta je stil bij jouw persoonlijke behoeftes en ervaar je dat voor jezelf kiezen of je grenzen aangeven heel prettig en nuttig kan zijn. Het is nu tijd voor jou!

Doelgroep:
Iedereen die beter zijn eigen grenzen aan wilt geven
Vorm:
Interactieve workshop met diverse werkvormen
Workshopbegeleiding:
Corné Verwoerd & Alice van Zurk (Stichting REIN)

Workshop 5 | Doen waar je blij van wordt!
Omschrijving: Positiviteitstrainingen zijn er in alle soorten en maten, want iedereen wil gelukkig worden, zijn en blijven. Maar hoe bereik je dat? Eigenlijk is het vrij eenvoudig: je bent al een heel eind als je gewoon dingen doet waar je blij van wordt! In deze WorkOut leer je je te richten op de leuke dingen in het leven. De WorkOut is voor iedereen die zich vrolijker door de dag wil bewegen. Voor iedereen die zijn talenten en diepste verlangens wil ontdekken. En voor iedereen die zijn hoogste levensdoelen wil bereiken.
Met een aantal simpele, praktische oefeningen leer je meer voldoening uit je alledaagse activiteiten te halen. Verplichtingen, tegenslagen en teleurstellingen? Die krijgen jou straks niet meer uit het veld geslagen!

Doelgroep:
Iedereen die zich vrolijker door de dag wil bewegen
Vorm:
Interactieve workshop
Workshopbegeleiding:

Manon Vos en Thijs Burgmans (GoodHabitz)

Workshop 6 | Ben jij klaar voor De Zorg PubQuiz?
Omschrijving: 
Samen je kennis testen? Doe mee aan de Zorg PubQuiz! In teams ga je de strijd aan; welk team het snelste is en de meeste antwoorden juist heeft, valt in de prijzen. Een laagdrempelige en leuke manier om te leren! Wat is volgens de ARBO het maximale gewicht wat in de zorg getild mag worden? Hoe controleer je of een batterij van een gehoorapparaat vol is? Hoeveel keer groter is de kans dat een zorgvrager met hartklachten een hartaanval krijgt tot twee uur na een woede-uitbarsting? Dit en meer kun je verwachten tijdens de Zorg PubQuiz. Jij doet toch ook mee?

Doelgroep:
Zorgmedewerkers
Vorm:
PubQuiz met diverse teams
Workshopbegeleiding:

Sonja Jutte en Sascha de Vreeze (Noordhoff)

 

REIN Talent Workshop

Meer inzicht krijgen in wat je talenten zijn? Op zoek naar handvatten om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Voor alle gebruikers van REIN stellen we deze talentworkshop GRATIS beschikbaar!

Wil jij op de hoogte blijven van REIN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven